Belföld

Szarszag Szarvason

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 06. 15. 12:48

Korábban a témában:

Kellemetlen nazális tapasztalások borzolják a kedélyeket Szarvason -erről a beol.hu számolt be. A város belterületét belengő trágyaszag az idegenforgalomra is hatással lehet.

A szarvasi önkormányzat sajtótájékoztatón számolt be az üggyel kapcsolatos fejleményekről. Hodálik Pál alpolgármester felidézte, az ügy kezdetén azt gondolták, a bűz egy pillanatnyi kellemetlenség része, amire a korábbi években már volt példa, az idén azonban a bűz több hét után sem akart szűnni.

Próbáltunk megoldást keresni, először is az illetékes járási hatóságnál tettünk bejelentést, amely felállította a bűzkommandót. Több lakossági bejelentés érkezett, de a helyszíni tettenérést nem sikerült megvalósítani. Továbbmentem és megkerestem a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatóját

– mondta Hodálik Pál, akit a főigazgató arról informált, hogy a hígtrágya elhelyezéséhez engedélyt kell kérni. A polgármester úgy tudja, hogy az engedéllyel elhelyezett trágyát be kell injektálni vagy be kell szántani, ezt azonban az érintett cég nem tette meg.

A probléma akkora méreteket öltött, hogy egy külön email-címen tehetnek bejelentést a lakók. A Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatása alapján úgy tudják, az ügyben volt éjszakai tettenérés, folyamatban van a bírság kiszabása és a tevékenység korlátozása is. A Békés Megyei Kormányhivatal közölte a lappal, hogy a bűz forrását megtalálták.

Bebizonyosodott, hogy egy gazdasági társaság tehető felelőssé az ügyben, ezért 2018 májusában és júniusában kötelezték az érintett társaságot a szaghatás csökkentésére. A nem megfelelő teljesítés miatt elrendelte annak végrehajtását és eljárási bírsággal sújtotta a céget. A hatóság levegőtisztaság-védelmi bírságokat is kiszabott.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.