Belföld

16,5 milliárdos fejlesztés a kórházaknál

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 06. 14. 09:59

1400 darab elektronikusan mozgatható multifunkcionális ápolási ágy, intenzív ágy és kiegészítőinek idén május végétől június végéig tartó kórházakba szállításával véget ér az ápolási eszközbeszerzés első üteme – írta csütörtöki közleményében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK). Ennek értelmében 80 darab elektronikusan mozgatható multifunkcionális ápolási ágyat, 12 darab intenzív ágyat, a hozzájuk tartozó infúziós állványokat, matracokat és kórházi textíliákat, továbbá antidecubitus matracokat szállítottak lezen a héten Szombathelyre, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba.

A közlemény szerint az ÁEEK kiemelten fontosnak tartja az egészségügyi szakdolgozók élet- és munkakörülményeinek javítását, ezért két projekt keretei között,

összesen 16,5 milliárd forintot fordít erre a területre. 8 milliárdos fejlesztés keretei között megújul a kórházak ápolási eszközparkja, és további 8,5 milliárdos beruházással a nővérszállók felújítása és új szállók kialakítása történik meg 2020. első negyedév végére.

Összesen körülbelül 21.000 db ápolási eszközt − többek között intenzív ágyakat, korszerű betegágyakat, felfekvést megelőző matracokat, gördíthető infúziós állványokat, fecskendős infúziós pumpákat −  kap 64 ÁEEK fenntartású intézmény 71 telephelye és a három egyetemi helyszíne. A 8 milliárd forint összköltségű, az ÁEEK konzorciumvezetésével és a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem részvételével megvalósuló projektnek köszönhetően 3700 fő képzése is megvalósul 61 helyszínen, egyrészt az újonnan beszerzett eszközök eredményes alkalmazása és a biztonságos és szakszerű betegmozgatás elsajátítása, másrészt a kiégés megelőzése érdekében.

Kiemelt kép: új ágyak érkeznek a szombathelyi Markusovszky kórházba, ÁEEK

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2016. augusztus 8.
Andy Vajna, az InterCom Zrt. elnöke, a filmipar fejlesztésért felelõs kormánybiztos a Pappa Pia címmel készülõ zenés romantikus film forgatásán a fõvárosi Gubacsi hídnál 2016. augusztus 8-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 8.
Andy Vajna, az InterCom Zrt. elnöke, a filmipar fejlesztésért felelõs kormánybiztos a Pappa Pia címmel készülõ zenés romantikus film forgatásán a fõvárosi Gubacsi hídnál 2016. augusztus 8-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.