Belföld

227 millióra becsülik a viharkárok összegét

Az Aegon ügyfelei múlt péntek óta szerda reggelig több mint 1500 kárbejelentést tettek, az ügyfelek által becsült kárösszeg 227 millió forint, az átlagkár 143.200 forint – írta közleményében a biztosító.

Kedden újabb nagy viharok voltak országszerte, kiemelten Nyugat-Magyarország térségében. Sopron és környékén hatalmas felhőszakadás öntötte el a várost, Nagycenken 140 km/órás erejű szél okozott károkat, nagyon sok épület tetőfedését megbontva. Zala megyében is sok gondot okozott a hirtelen jött vihar és felhőszakadás. A szerda hajnali vihar négy megyében 70 ezer embernél okozott áramkimaradást, Pest, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékben is jelentős károk keletkeztek.

A legtöbb bejelentés Budapestről, Pest és Vas megyéből érkezett.

Kedd reggel hatalmas felhőszakadás zúdult Szilvásváradra, ahol a helyi patak és a sáros víz több házat elöntött. Erről a területről árvízi kárbejelentések is várhatóak a piacvezető lakásbiztosító szakemberei szerint. Mivel az előrejelzések szerint továbbra is viharos időjárás várható, újabb károkra számítanak a szakemberek.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik