Belföld

Óbudán véletlenül kijárási tilalmat rendeltek el a 12 éven aluliaknak

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet hétfőn azt írta ki Facebook-oldalára, hogy

12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen. A nyári szünidőben ezért munkatársaink hosszabbított szolgálatban, 22:00 óráig járőröznek. Az ellenőrzések helyszíneit kiterjesztettük a vízpartokra és a játszóterekre is. Kérjük, ti is fokozottan figyeljetek a környezetetekben élő fiatalokra!

Ahogy a 444 is írja, ebből elég könnyű arra következtetni, hogy kijárási tilalmat rendeltek el a 12 éven aluliaknak. A közteresek később elnézést kértek a félreérthető poszt miatt, majd közölték, csak egy ajánlásról van szó, a gyerekeknek nem tilos az utcára menniük.

Nem a játszótéren békésen játszó vagy a lakótelepen bringázó, kutyát sétáltató gyermekek felügyelete, hanem a legveszélyeztetettebb célcsoport, a bandákba verődve randalírozó, a csellengő, a veszélyes tevékenységet folytató vagy veszélyes helyszíneken tartózkodó gyermekek ellenőrzése a cél. Elsősorban a »vigyázó tekintetre« és a jelenlét megteremtésére fektetve a hangsúlyt, de természetesen veszély észlelése esetén, azonnal intézkedést eszközölve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik