Belföld
Budapest, 2016. június 4.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulása Budapesten, az Ötvenhatosok terén 2016. június 4-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Felháborodtak a széljobberek, hogy idén már egy hónapig tart a „homokos fesztivál”

Kálmán Attila
Kálmán Attila

újságíró. 2018. 06. 11. 15:53

A Hatvannégy Vármegye Ijfúsági Mozgalom (HVIM) sosem volt híres melegbarát tömörülés, pedig létezik a homoszexualitásnak és a szélsőséges gondolkodásnak közös metszete.

A budapesti Pride-on évek óta ellentüntető, zavargó HVIM-esek idén is felháborodtak a melegfelvonuláson:

A HVIM felháborodásának ad hangot, hogy a Budapest Pride elnevezésű homoszexuális propaganda programsorozat idén egy hónapos időtartamú. Mozgalmunk az egész társadalommal szembeni provokációnak tartja, hogy immáron hangsúlyosan jelen van a Keresztények a melegekért szerveződés, ami ökumenikus istentiszteletet is meghirdetett, egyéb kereszténységre hivatkozó programokon túl.

A Jobbikból nemrég kizárt Toroczkai László alapította mozgalom tehát megriadt attól, hogy idén egy egész hónapig tart a Pride. Ez nem azt jelenti, hogy minden nap vonulni fognak a melegek az utcákon, hanem azt, hogy mindenféle kapcsolódó programokon lehet majd részt venni.

Egy barátom rögtön kisegített, hogy mitől félnek a vármegyések:

tavaly 10 napig tartott a Pride, idén egy hónapig, legközelebb már 365 napon át kell majd buzinak lenni!

A HVIM július 7-ére ellendemonstrációt hirdetett, illetve felszólította a történelmi keresztény egyházakat, hogy „világos állásfoglalással határolódjanak el a devianciát hirdető propagandától és mondják ki azt az alapvető, máig érvényes tanítást, hogy a homoszexualitás összeegyeztethetetlen a kereszténységgel!”

A pápa amúgy májusban azt mondta egy meleg férfinek, hogy „Isten tett ilyenné!” A HVIM I. Ferencnek is írhatna, nehogy véletlenül elkóboroljon a „máig érvényes tanítástól.”

És végezetül, a vármegyések a kormányhoz is intéztek egy passzív-agresszív óhajt:

Kíváncsian várjuk, hogy a Fidesz és a Magyar Kormány betiltja-e a Soros-szervezetek által szervezett és támogatott keresztényellenes programsorozatot.

Nem lennék most sem Orbán Viktor, sem I. Ferenc pápa helyében!

Kiemelt kép: A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulása Budapesten, az Ötvenhatosok terén 2016. június 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.