Belföld
Budapest, 2016. június 4.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulása Budapesten, az Ötvenhatosok terén 2016. június 4-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Felháborodtak a széljobberek, hogy idén már egy hónapig tart a „homokos fesztivál”

Kálmán Attila
Kálmán Attila

újságíró. 2018. 06. 11. 15:53

A Hatvannégy Vármegye Ijfúsági Mozgalom (HVIM) sosem volt híres melegbarát tömörülés, pedig létezik a homoszexualitásnak és a szélsőséges gondolkodásnak közös metszete.

A budapesti Pride-on évek óta ellentüntető, zavargó HVIM-esek idén is felháborodtak a melegfelvonuláson:

A HVIM felháborodásának ad hangot, hogy a Budapest Pride elnevezésű homoszexuális propaganda programsorozat idén egy hónapos időtartamú. Mozgalmunk az egész társadalommal szembeni provokációnak tartja, hogy immáron hangsúlyosan jelen van a Keresztények a melegekért szerveződés, ami ökumenikus istentiszteletet is meghirdetett, egyéb kereszténységre hivatkozó programokon túl.

A Jobbikból nemrég kizárt Toroczkai László alapította mozgalom tehát megriadt attól, hogy idén egy egész hónapig tart a Pride. Ez nem azt jelenti, hogy minden nap vonulni fognak a melegek az utcákon, hanem azt, hogy mindenféle kapcsolódó programokon lehet majd részt venni.

Egy barátom rögtön kisegített, hogy mitől félnek a vármegyések:

tavaly 10 napig tartott a Pride, idén egy hónapig, legközelebb már 365 napon át kell majd buzinak lenni!

A HVIM július 7-ére ellendemonstrációt hirdetett, illetve felszólította a történelmi keresztény egyházakat, hogy „világos állásfoglalással határolódjanak el a devianciát hirdető propagandától és mondják ki azt az alapvető, máig érvényes tanítást, hogy a homoszexualitás összeegyeztethetetlen a kereszténységgel!”

A pápa amúgy májusban azt mondta egy meleg férfinek, hogy „Isten tett ilyenné!” A HVIM I. Ferencnek is írhatna, nehogy véletlenül elkóboroljon a „máig érvényes tanítástól.”

És végezetül, a vármegyések a kormányhoz is intéztek egy passzív-agresszív óhajt:

Kíváncsian várjuk, hogy a Fidesz és a Magyar Kormány betiltja-e a Soros-szervezetek által szervezett és támogatott keresztényellenes programsorozatot.

Nem lennék most sem Orbán Viktor, sem I. Ferenc pápa helyében!

Kiemelt kép: A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulása Budapesten, az Ötvenhatosok terén 2016. június 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.