Belföld

Örökbe fogadnák A Medvét sándorfalvi képviselők

Egy helyi képviselő szerint megszerették az állatot a helyiek.

Sándorfalván önkormányzati képviselők vetették fel, hogy örökbe fogadhatná a kisváros azt a medvét, amely egészen a település határáig kóborolt, amíg múlt pénteken elfogták. A friss fejleményről a hvg.hu ír.

A képviselők beadványukat állatbaráti, állatvédelmi és marketingszempontokkal indokolják, azt írják, az állat az országos sajtóba emelte Sándorfalva nevét. A terv az, hogy a medve a Szegedi Vadasparkban maradna, és az önkormányzat fizetné a tartás költségeit.

Dudás Zoltán képviselő azt mondta, van egy gyergyószentmiklósi születésű barátja, aki ismeri a medvék természetét, és ő úgy gondolja, hogy ez a kóbor állat szelíd volt, különben nem emberek lakta területek felé vonult volna. Szerinte Sándorfalván megszerették a medvét, és nem akarják, hogy pusztán gazdasági érdekek mentén dőljön el, hogy visszatoloncolják-e Szlovákiába, vagy maradhat az országban.

Hétfőn összeül a testületünk, és eldöntjük, hogy van-e pénze a városnak a maci tartására, vagy nincs. Én úgy gondolom, hogy miért ne lenne

– nyilatkozta a képviselő. (Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik