Belföld

Videón a péntek éjszakai vihar

Péntek este óriási vihar tarolta le a Dunántúl egyes részeit. Több Vas és Zala megyei település elöntött az eső, egyes helyeken 1 havi csapadék hullott le pár óra alatt. Hegyhátszentjakabon több tucat embert kellett kitelepíteni, mert az éjszaka hirtelen lehullott nagy mennyiségű eső miatt a Vadása tórendszernél a két tavat elválasztó védműnél több helyen megcsúszott a föld, Rábagyarmaton pedig egy óra alatt két métert emelkedett a víz, így nem tudták kivédeni az áradást.

Másodfokú riasztásokat adtak ki heves zivatarok miatt
Az érintett területeken a következő órákban is lehet viharos szél, jégeső.

A Nyugat.hu egyik olvasója felvette videóra az orkánerejű szelet, amely Sárváron egy 35 méteres darut döntött le. Abban a balesetben senki nem sérült meg, azonban Dombóváron áldozatokat is követelt a vihar: egy fa rádőlt egy autóra, a benne ülő öt személyből négyen életüket vesztették, köztük két kisgyerek.

Öt Zala megyei településen péntek este óta szünetel az áramszolgáltatás, ezeken a helyeken a közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése céljából az áramszolgáltatás visszaállításáig folyamatos a rendőri jelenlét – olvasható a rendőrség honlapján.

Kiemelt kép: Az éjszaka hirtelen lehullott nagy mennyiségű eső miatt megáradt Zala folyó által elárasztott terület Zalalövőn 2018. június 9-én. MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik