Belföld

Mellár Tamás saját mozgalmat indít

A képviselő szerint csak így váltható le Pécs fideszes vezetése.

A Népszava szerint Mellár Tamás azért indítja el mozgalmát, hogy a baranyai megyeszékhely további lecsúszását a civilek széles körű összefogásával megakadályozza. A Mindenki Pécsért nevet viselő mozgalomról azt mondta, azért látja indokoltnak elindítását, mert az áprilisi választás megmutatta, nem lehet számítani ellenzéki összefogására, de Pécs nem várhat tovább.

A város nem remélhet megoldást Pécs fideszes vezetőitől a problémáira, mert épp ők jelentik a problémát.

A 65 éves közgazdász abban bízik, hogy a mozgalom jelöltjei a 2019-es önkormányzati választáson többséget szereznek. A Mindenki Pécsért egyesületként működik, nem akar párttá alakulni, de kész együtt gondolkodni a vele egy célért küzdő pártokkal.

Civil egyesület győzte már le önkormányzati választáson a Fidesz jelöltjeit a régióban, Dombóváron és Szigetváron. A két város azóta is zavartalanul működik, de a lap szerint lényegesen nehezebben jutnak központi forrásokhoz, mint a fideszes vezetésű települések.

Pécsett tíz ellenzéki párt támogatásával választották meg a függetlenként indult Mellárt, aki később átült a Párbeszéd-frakcióba. nti képviselővé választott

Kiemelt fotó: MTI/ Beliczay László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik