Belföld

Durva zivatarokkal köszön be a hétvége

Másodfokú figyelmeztetést is kiadtak.

Az ország harmadára másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre – ez a nyugati megyéket, Győr-Moson-Sopront, Vast, Veszprémet, Zalát, Somogyot, Tolnát és Baranyát érinti. A többi megyére elsőfokú riasztás érvényes zivatar és felhőszakadás miatt.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A délelőtti órákban főként északkeleten, napközben elszórtan, majd késő délutántól, estétől pedig inkább délnyugaton, nyugaton várható zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Több helyen megélénkül a déli, délkeleti szél, zivatarok környezetében pedig erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, felhőszakadás is lehetséges, de csapadékra a Dunántúlon van a legnagyobb esély. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

b a sok napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, amelyekből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul. (Fotó: MTI / Lakatos Péter)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik