Belföld

Állati tetemek sokkolják a kutyasétáltatókat a 3. kerületben

Sorra találnak állati testrészeket a lakók egy népszerű 3. kerületi kutyasétáltató helyen, írja a hvg.hu. A lapnak egy helybéli arról számolt be, hogy volt már, hogy olyan nyúlfejeket találtak, amiken nyúzásnyomok voltak, de előfordult már kutyaláb, illetve különböző bőr- és szőrdarabok is.

Aquincum városrésznél, a Kaszásdűlő lakótelephez közeli mezőn sokan sétáltatnak kutyát, mindez pedig néhány éve úgy kezdődött, hogy több kiló, láthatóan valami kifejezetten nagyobb állatból származó belsőséget találtak a területen. Azóta hetente újabb és újabb darabokra bukkannak, előfordul, hogy a sétáltatott kutya találja meg, majd viszi oda a gazdájának a „zsákmányt”.

Mivel a tetemdarabok közt kutyalábak is voltak, a helyiek szerint mindenképp ki kellene vizsgálni a történteket, hiszen az állatkínzás gyanúja is felmerülhet.

Az ügyben feljelentést tettek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, de ezt elutasították, mondván, nem merül fel bűncselekmény gyanúja. Pedig az állatvédők szerint sem maradhat fenn az az állapot, hogy„levágott állati testrészek az élet legtermészetesebb elemeként bárhol felbukkanhatnak” a lerületben.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik