Belföld

Több mint egymilliárd euró ment eddig határvédelemre

Németh Szilárd szerint jövőre azt még tovább erősítik.

A Magyar Időknek Németh Szilárd azt mondja, a migrációs nyomás egyre erősödik, a Soros Györgyhöz köthető nemzetközi hálózat támadást indított a nemzetállamok ellen. A kormánylapnak, a szokásos kormánypropagandán túl, immár a honvédelmi tárca államtitkáraként azt is elárulja, hogy az ország megvédéséhez

olyan akciótervre van szükség, amely az alaptörvény hetedik módosításában és a Stop, Soros! törvénycsomagban ölt testet.

Ennek része, hogy az Országgyűlés döntése nélkül senkit sem lehet betelepíteni, menedéket az sem kérhet, akit hazájában üldöznek, de biztonságos országon át érkezik, márpedig Magyarországot csak ilyen államok veszik körül.

Börtönbe!

A Stop, Soros! legfontosabb eleme a büntető törvénykönyv módosítása, ami arról szól, hogy aki az illegális migrációt szervezi és/vagy a magyar törvények megsértésére buzdít, annak egy zárt intézményben van a helye, amit börtönnek hívnak.

Arra számít, hogy idővel elhallgatnak a magyar lépések bírálói, a „legmegátalkodottabb migránssimogató” politikusok is észbe kapnak. Európában a biztonság kérdése a legfontosabb, aki ezt nem veszi figyelembe, elbukik. Mivel egy év múlva európai parlamenti választás lesz, addig akarnak átverni minden döntést, ami kell a Soros-terv megvalósításához.

Fejpénz a németeknek

Németh Szilárd szerint az uniós források megvágása sem szól másról, mint a felső korlát nélküli bevándorlás ösztönzéséről, mert a renitensektől elvont pénzekből jutalmaznák a Brüsszel és Berlin migrációs terveit végrehajtó államokat.

Friss hír, hogy az új pénzügyi elosztásnak Németország lenne a nyertese, mert 2013-ig visszamenőleg minden befogadott migráns – döntősen illegális bevándorló – után 2800 eurót kapnának fejenként, ami összességében több milliárd eurót jelent.

Több mint 1000000000 euró

Közben a kormány hiába kért pénzt az uniós határ védelmére, noha a műszaki határzár felépítése, az ahhoz kapcsolódó objektumok, a technika, az ott szolgáló katonák és rendőrök bére

eddig több mint egymilliárd euróba került.

Az államtitkár ezt követően hosszan sorolja, mi mindent tesz a magyar kormány a válságövezetekben, milyen ellenszélben,

hiszen Soros emberei mindenhol ott ülnek.

A külpolitikai kitekintés után következik az új honvédelmi miniszter méltatása, és az, hogy milyen komoly kihívás az új haderő megszervezése, hiszen hiába kormányoznak már nyolc éve, 2010-ben siralmas állapotban vették át a Magyar Honvédséget.

Fegyverbe!

Fontosnak tartja, hogy vonzóvá tegyék a katonai életpályát, és azt, hogy az új kihívásokra (kiber-, aszimmetrikus, hibrid hadviselés) is választ tudjanak adni. Pótolni kell a hagyományos hadfelszerelés területén tapasztalható elmaradásokat – légvédelmi, páncélos, páncélelhárító képesség, és újra kell indítani a fegyvergyártást. Vannak elodázhatatlan beszerzések, de mindenre megvan a pénz a Zrínyi 2026 programban, jövőre pedig továbbra is jelentős pénzeket költenek a határvédelem erősítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik