Belföld

Fel akarta akasztani magát a börtönben P. László zárkatársa

Újabb büntetőeljárást indítottak a Teréz körúti robbantással vádolt P. László ellen. Ezt Kovacsics Gergely ügyész közölte a tegnapi bírósági tárgyaláson. Kovacsics arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy P. László cellatársa öngyilkosságot kísérelt meg, de a vádlott végignézte és nem akarta megmenteni. Felhívtuk P. László édesapját, hogy mondott-e neki a fia bármit is a történtekről, és arról, hogy miért nem lépett közbe. Az alábbiakat mondta:

Mondta az ügyész, hogy a fiam cellatársa öngyilkos akart lenni. Szombaton beszéltem utoljára a gyerekkel, így nem tudom, hogy mi történt pontosan. Két kamerával figyelik őket. Gondolom, valami eszköz is kellett ahhoz, hogy valaki ilyesmit tegyen. Nem hinném, hogy a fiam dolga lenne az, hogy figyelje a rabokat

A 24.hu megtudta, hogy egy kötéllel akarta felakasztani magát P. László zárkatársa. Úgy tudjuk, hogy már a rab nyakában volt a kötél, amikor berohantak a cellába börtönőrök, és elvették tőle.

Szerettük volna megtudni, hogy igaz-e, hogy csak a börtönőrök gyorsaságán múlt, hogy P. László zárkatársa életben maradt, és hogy juthatott be a rabhoz a kötél, ezért megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát.

A büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, bármely fogvatartottal kapcsolatba hozható valamennyi adat bűnügyi személyes adatnak minősül, így az Ön által feltett kérdésre sajnos nem áll módomban tájékoztatást adni

– közölte Orosz Zoltán a BVOP szóvivője.

Az ügyész szerint a bv segítség elmulasztása miatt indított eljárást P. László ellen.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik