Belföld

ATV: Orbán Kötcsén arról is beszélt, hogy gazdasági világválság jön

Orbán Viktor a NER elitjéhez szólt Kötcsén vasárnap. Ebben a cikkünkben összefoglaltuk a miniszterelnök legfőbb gondolatait, az atv.hu viszont kiszivárgott információkra hivatkozva arról is ír, hogy Orbán újabb gazdasági válságot vizionált, és egyértelművé tette: miniszterei ne is kérjenek tőle plusz 10-20 milliárdokat, mert nem ad.

A kormányfő a közeledő világválságot többek között azzal indokolja, hogy például a francia államadósság korábban 72 százalékos volt, most pedig a statisztikák szerint 80 százalék fölött jár, és ez szerinte figyelmeztető jel arra nézvést, hogy el fog tűnni az „olcsó pénz” Európában, írja az atv.hu. A lap szerint Orbán a megoldást az oroszokkal való megegyezésben látja, azaz feloldaná az Európai Unió a Moszkva elleni szankciókat. Erre viszont a miniszterelnök sem lát sok esélyt, vagyis a konklúziója, hogy „beszorulunk Putyin és Trump közé”.

Az atv.hu szerint Orbán azt is megfogalmazta, mit vár a jobbközép értelmiségtől:

minőséget, teljesítményt és térfoglalást.

Aki nem érti a NER-t, az nem itt született
Kötcsén gyűlt össze Orbán Viktor rendszerének elitje. Megpróbáltuk megtudni, mit jelent számukra a rendszer maga. Nem sikerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik