Belföld

Stop Soros: Orbán helyett szégyelli magát volt professzora

Nagy Boldizsár nem erre tanította a kormányfőt és a többi fideszest.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában a nemzetközi jogász azt mondta, problémás a benyújtott törvényjavaslat. Azt gondolja az ember, ha jól tanított, az nem tűnik el nyomtalanul tanítványai fejéből – tette hozzá Nagy Boldizsár, akinek tanítványa volt Orbán Viktor, Áder János és Szájer József is.

A professzor ízekre szedte a törvényjavaslatot, amelyet szerinte nem is lenne szabad így nevezni, mert nincs benne szó Soros Györgyről. Ő inkább a „Menekülteket segítőket büntető és fegyelmező törvénynek” hívja, hiszen ez a lényege a javaslatnak.

Mint mondta, a Stop Soros éppen azt teszi tiltottá, ami amúgy az állam kötelessége lenne.

A menekültekkel kapcsolatos eljárások eddig arról szóltak, hogy a döntéshozó tanácsokat fogad el jogászoktól, civil segítőktől, hogy el tudja dönteni, jár-e a státusz a kérelmezőnek. Ezt fogja mostantól a törvény tiltani.

Jogellenes bevándorlásról szól a javaslat, de a professzor utánanézett, ilyen fogalom nincs is a magyar jogrendszerben.

Most a parlamenti képviselők bölcsességén múlik, hogy egy értelmetlen kifejezést akarnak-e törvénybe foglalni.

Nagy Boldizsár régóta nem tudja, hogy születnek a jogszabályok, ki írja a törvényt. A törvényalkotók nem konzultálnak senkivel. Régen lehetett tudni, lehetett segíteni, megkérdezni, mit miért írnak bele. A nemzetközi jogász úgy gondolja, legjobb lenne, ha a kormányzat belátná, rossz volt a kezdeményezés.

A professzor korábban – közösségi oldalán – a jogállam lebontásának fejezeteként értékelte a törvénycsomagot. Mint írta, azt érti, hogy bármit törvénybe lehet iktatni és jelentésnélküli fogalmak alapján is lehet büntetni, de azért igazán szégyelli magát, hogy egykori tanítványai ilyennel álltak elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik