Belföld

Hadházy az üres ülésteremben, külön teheti le az esküjét

Hadházy Ákos (Array)
Hadházy Ákos (Array)

Az LMP-s Hadházy Ákos nem ment el a parlament alakuló ülésére, hogy letegye az esküt és felvegye a mandátumát. Most viszont azt írja, Kövér László – valószínűleg büntetésből – az ülés végére rakta az ő eskütételét, hogy az üres ház előtt tehesse azt meg.

Hadházy egyébként hálás ezért, mert azt írja, pont az ünnepélyességgel volt problémája egy ilyen illegitim parlamentnél.

Azt írja:

Nem gondoltam, hogy mostanában valamit meg kell köszönnöm Kövér Lászlónak, de most mégis. Felkerült a honlapra a “parlament” hétfői napirendje. Az ülés elején a visszalépett Karácsony Gergely és Gémesi György helyett belépő képviselők ünnepélyesen leteszik az esküt. Amikor nem mentem el a nyitó ülésre, pont ezt az “ünnepélyességet” szerettem volna elkerülni, ezzel tiltakozva a tisztességtelen, illegitim körülmények miatt, ahogyan ez a “Parlament” létrejött. Ezt Kövér Lászlónak köszönhetően most is elkerülhetem. Hétfőn a kérdések, interpellációk, válasz elkenések , ezerrel stopsorosozás, a jól végzett munka után a képviselők többsége hazamegy, néhányan elmondják a napirend utáni felszólalásukat az üres ház előtt és utána jön az én esküm. Megtiszteltetés K.Lászlótól, hogy az ünnepélyességtől megóvott. Elnök Úr persze láthatóan haragszik, de jó ez így, talán mégis van, amit jól tettem

Nem gondoltam, hogy mostanában valamit meg kell köszönnöm Kövér Lászlónak, de most mégis. Felkerült a honlapra a "…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2018. június 1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik