Belföld
BAMBERG, OBERFRANKEN - JUNE 11:  A beerbike at the former City Hall (14th century) at  the river Regnitz with its facade in rococo style on June 11, 2009 in Bamberg, Germany. Bamberg is listed as a World Heritage by UNESCO.  (Photo by EyesWideOpen/Getty Images)

Zugló is kitiltotta a sörbicikliket

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 05. 31. 12:39

Így csaknem egységes a korlátozás Pest turisztikailag frekventált területein.

Karácsony Gergely polgármester javaslatára a VI., a VII. és az V. kerület után a zuglói képviselő-testület is betiltotta a kerületben a sörbicikli (beerbik) használatát. A sörbiciklik a belső kerületek tiltása után, a korábbinál is nagyobb számban jelentek meg Zuglóban, főleg a Városligetben és a közlekedési szempontból is kritikus útvonalakon.

A közterület-felügyelők július 1-jétől büntethetik Zuglóban azokat, akik a sörbicikliken szórakoznak, akik azokat bérbe adják vagy más módon segítik ezt a tevékenységet.

Az ittasan szórakozók zavarták az embereket, folyamatos veszélyt jelentettek a közlekedés többi résztvevője számára is. A sörbiciklizés miatt a zuglóiak számtalan panaszt tettek az önkormányzatnál.

A zuglói képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hogy

július 1-jétől közösségellenes magatartásnak nyilvánítják a sörbiciklik használatát, bírságolhatóvá teszik azokat, akik ilyen, kettőnél több ember által hajtható járműveken szeszesitalt fogyasztanak. Bírság szabható ki azokra akik ilyen járműveket adnak bérbe, vagy vezetőként működnek közre azok használatában.

Zugló nem közterületi alapon közelítette meg a korlátozást, mivel önmagában az ilyen járművek használata nem igényel közterület-használati hozzájárulást, továbbá nem minősülnek mozgóboltnak sem, ezért a kerület a közösségi együttélés szabályait sértő tevékenységnek minősítette ezt a szórakozási formát. Azzal, hogy Zuglóban is betiltották a sörbicikliket, csaknem egységes korlátozás lesz érvényben a pesti oldal turisztikailag frekventált területein.

Kiemelt fotó: Europress/Getty Images

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.