Belföld

Lezuhant és kigyulladt egy kisrepülőgép – mindketten meghaltak

Lezuhant és kigyulladt egy kisrepülőgép az 58-as főút mellett, Szalánta térségében. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a balesethez a pécsi és a siklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a tüzet.

Az egységek jelenleg a műszaki mentési munkálatokat végzik. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, Popovics Dejant a helyszínen értük utol telefonon.

A kisrepülőn két ember tartózkodott, akik a baleset következtében életüket vesztették. A körülmények tisztázása jelenleg is folyik, így sem az elhunytak nemével sem pedig az életkorukkal kapcsolatban nem tudunk többet mondani.

mondta lapunknak Popovics.

A rendőrök az 58-as számú főút Pogány és Szalánta közötti szakaszát teljes szélességében lezárták.

Frissítés:

A Szabad Pécs szerint egy Magnus Aircraft kétszemélyes elektromos kisrepülőgépe gyulladt ki. A tesztrepülést végző pilótának és az utasának állítólag esélye sem volt arra, hogy kiszálljon a fülkéből, mert mindketten bennégtek. A lap úgy tudja, hogy a pilóta elmúlt hatvan éves, és Bács-Kiskun megyében él. Az utasáról egyelőre nincs információ.

Frissítés:

A Magnus Aircraft Zrt. lapunknak küldött közleményében együttérzését fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak. Ezt írták:

2018. május 31-én egy Magnus eFusion típusú kísérleti repülőgép tíz óra tíz perces felszállását követően, tesztrepülés közben – eddig ismeretlen okból és körülmények között – a Pogány és Szalánta közti mezőgazdasági területen lezuhant, melynek következtében a gépen tartózkodó pilóta és utasa életét vesztette. A Magnus Aircraft Zrt. teljes csapata mélyen együtt érez az elhunytak hozzátartozóival. További közleményt és sajtónyilatkozatot kizárólag a hivatalos szakértői vizsgálat lezártát követően áll módunkban kiadni

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik