Belföld

Figyelmeztetés nélkül szállították el az autókat egy filmforgatás miatt Ferencvárosban

A IX. kerület belső részein gyakran forgatnak filmeket, május 30-án is ez történt, de a lakosoknak ezt nem jelezték időben az önkormányzattól. A 444 cikke szerint szerda délelőtt megjelentek biztonsági emberek Belső-Ferencvárosban, akik felszólították a helyieket, hogy azonnal vigyék el autóikat a szalagokkal körbezárt területről, mert flmforgatás kezdődik, ami egy hétig tart majd. Aki nem állt el vagy akivel nem találkoztak, annak az autóit elszállították, írja a lap.

Mint kiderült, a lezárásra Bácskai János polgármester személyesen adott engedélyt, de erről nem értesítette a közös képviselőket, sőt még az alpolgármestert is meglepte az intézkedés. Bácskai egyébként tud a filmforgatások körüli állandó problémákról, mivel az ő javaslatára hoztak határozatot arról, hogy az érintett lakosokat megfelelő módon kell tájékoztatni, kötelesek alternatív parkolási lehetőséget biztosítani és az érintett társasházaknak részesedést kellene kapniuk a területfoglalás díjából.

A lap által megkérdezett közös képviselők szerint ezek eddig nem történtek meg, amikor pedig levelet írnak a polgármesternek a problémával kapcsolatban, sosem kapnak választ.

(kiemelt kép: Neményi Márton)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik