Belföld

Simicskónak gondja lesz a túlsúlyos fiatalokra

A volt miniszter elnöki tisztséget kapott, elődjét alelnöki székbe ültették át.

Bár már nem honvédelmi miniszter, ezután sem unatkozik Simicskó István, akit elnökké választott hétfőn a Honvédelmi Sportszövetség küldöttgyűlése. Elődje, Nébald György kardvívó olimpiai bajnok általános alelnöke lett a szervezetnek. Mindez  az MTI tudósításából derül ki.

Simicskó megválasztása után arról beszélt, hogy a honvédelmi nevelés kiemelt stratégiai közfeladat, amely erősíti a társadalomban az önkéntes alapú hazafias elkötelezettséget, a nemzettudatot. A sportszövetség arra fókuszál, hogy a sporton keresztül egészséges, összetartó közösségek alakuljanak ki országszerte, valamint erősödjön a társadalom és a honvédelem kapcsolata.

Amikor azt halljuk, tapasztaljuk, hogy a magyar fiatalok között mennyi túlsúlyos van, és amikor a hazaszeretet fogalmának kiüresedésével szembesülünk a mindennapjainkban, akkor látjuk, hogy van tennivalónk

– mondta Simicskó. A szervezet szerint a „hazafias nevelés” történetében mérföldkő lesz a Honvédelmi Sportközpontok megépülése, amelyek az ország egész területén biztosítanak sportolási lehetőséget családok és generációk számára. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik