Belföld

Nemzetközi díjjal ismerték el az UNION Biztosító társadalmi szerepvállalását (x)

Az UNION Biztosító ismét elnyerte a Vienna Insurance Group által 25 országban meghirdetett Günter Geyer-díj második helyezését.

Az UNION Biztosító 2012 után másodízben nyerte el a Vienna Insurance Group (VIG) által 25 országban meghirdetett Günter Geyer-díj második helyezését. A szociális érzékenység területén tanúsított elhivatott tevékenységért odaítélt díjat, és a vele együttjáró 30 ezer eurónyi keretösszeget Dr. Hans Bichler, az Union Biztosítófelügyelő bizottsági tagja adta át Lehel Gábor elnök-vezérigazgatónak a Bátor Tábor Hatvanban található táborhelyén május 22-én tartott Social Active Day elnevezésű önkéntes napon, amelynek programjában maga is részt vett.

A 2012-ben alapított Günter Geyer-díj a Társadalmi Érzékenységért célja bemutatni és elismerni a Közép-Kelet-Európa 25 országában tevékenykedő 50 VIG vállalat legjobb társadalmi kezdeményezéseit. Az UNION Biztosító a díjat a közelmúltban megújított – CSR Hungary díjjal is elismert – társadalmi felelősségvállalási stratégiájáért kapta, amely a biztosítói alapértékekre építve a gyermekeket, a tudatos jövőépítést és a hosszú távú gondoskodást helyezte a középpontba. A biztosító anyagilag, illetve egyéb eszközökkel, mint például munkatársainak közvetlen és önkéntes részvételén keresztül segít hátrányos helyzetű, beteg és fogyatékkal élő gyermekeken, fiatalokon, közösségeken. A 2017-es pályázatában szereplő alábbi alapítványok részesednek a díjjal járó 30 ezer eurós összegből: Bátor Tábor, Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány, a KézenFogva Alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány.

A díjátadásra az UNION Biztosító munkatársai körében évente szervezett önkéntes nap, az úgynevezett Social Active Day egyik helyszínén, a Bátor Táborban került sor május 22-én. Lehel Gábor, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója a díj átadása során elmondta:

„Az UNION Biztosító hosszú évek óta fordít kiemelt figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra, melynek eszméje mára a vállalat kultúrájának, a vezetők és a munkatársak életének szerves részévé vált. Nagyon büszke vagyok munkatársaimra, a kiemelkedő elkötelezettségüket értékeli a most átadott díj is. Biztos vagyok benne, hogy a Günter Geyer-díj mellé biztosított 30 ezer eurós pénzösszeg a leghatékonyabb formában hasznosul majd az UNION társadalmi tevékenysége keretében, alapítványi partnereink szakmai munkájában.”

A Vienna Insurance Group a rendezvényen is megerősítette elkötelezettségét a Bátor Tábor támogatása mellett: az alapítvány az idei évben 10 millió forintnyi támogatást kap a cégcsoporttól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik