Belföld

Megütötte az órát tartó tesitanárt egy részeg győri férfi

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja azt a férfit, aki idén márciusban kétszer is megütötte a Győr belvárosában testnevelés órát tartó tanárt.

Az ittas állapotú elkövető a vád szerint először a testnevelés órán résztvevő középiskolás gyerekeket kezdte szidalmazni, mikor a tanár rászólt, hogy hagyja békén a tanítványait. A vádlott azonban ekkor a pedagógust kezdte szidalmazni, majd mellkasánál meg is ütötte őt. A testnevelő ekkor a földre vitte a támadóját, aki ezután elindult a helyszínről, a gyerekek pedig megkezdték a futást, olvasható a történet az Ügyészség honlapján. 

A vádlott ezután is visszakiabált a tanárnak, majd vissza is fordult, és újra a nevelő felé indult, aki ekkor telefonon rendőri segítséget kért. Mikor odaért a sértetthez, őt mellkasán újra megütötte, ezért a tanár őt újra földre vitte, egyik kezével egy ideig ott is tartotta. Mikor az elkövető felkelt a földről a sértett arcába köpött, majd távozott. Néhány perc elteltével a férfi egy nyolcvanegy éves, idős hölgyet szidalmazott minden előzmény nélkül, mikor a rendőrök elfogták.

A huszonnyolc éves különös visszaeső vádlottal szemben hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik