Belföld
Budapest, 2016. február 2.
A BKK-BKV 47-es és a budai fonódó villamos vonalán közlekedõ 56-os járatának szerelvényei a fõváros XXII. kerületében, a Városház téren, a budafoki végállomáson.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Ősztől bárki javaslatot tehet arra, milyen irányban fejlődjön Budapest

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 05. 24. 08:29

Budapest fejlesztése pártok fölött álló ügy - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Fürjes Balázs Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkár.
Korábban a témában:

A kiemelt beruházásokat korábban kormánybiztosként felügyelő Fürjes hangsúlyozta, a nemzet fővárosának fejlesztésébe ősztől bevonják a lakosságot is, bárki javaslatot tehet arra, milyen irányban fejlődjön a város.

Az egyeztetések során bizonyára érinteni kell egyebek mellett a közlekedés témáját, a HÉV vonalak felújítását, az elővárosi vasút hatékonyabb bekapcsolását a főváros közlekedésébe, a város és a reptér közúti és kötött pályás összeköttetését, a P+R parkolók kiépítésének lehetőségét

– sorolta a csütörtöki Magyar Hírlapban az államtitkár.

Azokra a hírekre reagálva, amelyek szerint csorbulni fog Budapest önkormányzatisága az új államtitkárság felállításával, leszögezte, semmilyen hatáskört nem von el senki a fővárostól, sőt, a főpolgármester személye tovább erősödik, hiszen mostantól jogszabály rögzíti, hogy még a kormányzati Budapest-feladatokat is a városvezető bevonásával, vele közösen kell ellátni.

Az eddig szétszabdalt, különböző minisztériumok és állami szervek által gyakorolt kormányzati fejlesztési feladatokat a kormány egy központba szervezte, hogy jobb partnere lehessen a fővárosnak.

Budapest mindig a racionális kritikai gondolkodás hazai fellegvára volt, ami hozzá is járul a város sikeréhez. Aki nem képes a párbeszédre, aki fél a vitáktól és nem bírja a kritikát, ne vállaljon munkát a főváros dolgában

– tette hozzá.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

2952552 10/07/2016 Ten giant portraits are posted on the windows of the Novaya Gazeta editorial office during a commemorative event marking the 10th anniversary of journalist Anna Politkovskaya death. Maksim Blinov/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.