Belföld

Hét év után bukott le a brutális rablógyilkos

Egy újabb rablása buktatta le. Ezúttal is egy idős nőt szemelt ki magának.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség aljas célból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt vádat emelt.

A 42 éves petőfiszállási férfi 2010. augusztus 19-én egy helybeli nyugdíjas asszonyt saját otthonában megölt, majd hét évvel később ugyancsak egy idős nőt akart otthonában kirabolni.

Az emberölés elkövetéskor 34 éves petőfiszállási férfi alkalmi munkából élt, ismerte áldozatát, az egyedül élő nyugdíjas asszonyt, akit azért keresett fel, hogy megszerezze évek óta kifizetetlen 6 ezer forintos munkabérét. A nő felháborodott a követelés hallatán, ezért dulakodni kezdtek, a nő közölte, rendőrt hív.

Ezen a férfi annyira feldühödött, hogy először egy partfis nyéllel ütötte az asszonyt, majd egy ollóval a hátán és a tarkóján tízszer megszúrta került áldozatát, majd egy kenyérvágó késsel támadt az idős nőre, a kés pengéje elhajlott, a vádlott egy kisebb késsel hátán és nyakán szúrta meg a sértettet. A kés pengéje letört a nyeléről.

A vádlott ezt követően még hosszasan, rendkívüli brutalitással bántalmazta áldozatát, amíg az asszony meg nem halt. Ez követően átkutatta a tanyát és elvitt magával 66 ezer forintot. 

A vádlott az ezt követő időszakban folyamatosan kölcsönkért ismerőseitől, akik 2017 nyarán felszólították adóssága törlesztésére. Emiatt a vádlott elhatározta, hogy egy petőfiszállási tanyáján egyedül élő 83 éves asszonytól fog pénzt szerezni.

2017. szeptember 18-án délben a férfi magához vette a bicskáját és a tanya kerítésén átmászva az udvari wc-ben bújt meg. Miután a sértett ezt észlelte, és távozásra szólította fel, a nő nyakát átkulcsolta, és bicskát kezében tartva pénzt követelt az idős nőtől. A sértett elárulta, hol tartja a pénztárcáját, amiből a vádlott kivette a benne lévő 7 ezer forintot, de azt kevesellte, tovább fenyegetőzött.

A nő ekkor azzal állt elő, hogy a szomszédtól kér pénzt, ezért a vádlott átengedte őt a szomszédba. Ott az asszony segítséget kért, ennek köszönhetően a támadó rendőrkézre került. Az idős asszony a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el. A vádlott zsebében megtalálták a rablással megszerzett pénzt, melyet az idős sértett visszakapott.

Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Késsel támadt egykori tanítónőjére a petőfiszállási gyilkos
Késsel fenyegette az asszonyt, azt mondta, megöli, ha nem ad neki pénzt. 2010-ben már végzett egy idős nővel, ugyancsak a pénzéért.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik