Belföld

30 fok és felhőszakadás, jégeső veszély

Négy megye kivételével az egész országra érvényes a figyelmeztetés.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, de többfelé kell záporra, zivatarra számítani főleg a délutáni, esti órákban. Az északkeleti szelet élénk, az Északi-középhegység környékén néhol erős széllökések kísérik, emellett zivatar környezetében is lehet erős vagy viharos széllökésekre számítani. A hőmérséklet kora délután 25 és 30 fok között alakul, de az Alpokalján hűvösebb lehet. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Négy megye kivételével az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt Zivatarok környezetében felhőszakadás (több mint 30 milliméter csapadék),  viharos (55-75 km/órás) szél és egy-egy helyen jégeső (1-2 centi körüli átmérővel) is előfordulhat – írta a meteorológiai szolgálat. 

 

Pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövid időszakokra süt ki a nap. Több helyen alakul ki zápor, zivatar főleg nyugaton.

Az északkeleti szelet nagy területen élénk lökések kísérik, zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúl északi részén 21 és 23, másutt 24 és 29 fok között várható – írta a Kiderül.hu.

Kiemelt kép: MTI / Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik