Belföld

Felhőszakadás – péntekig besárgult az ország

A következő napokban bárhol, bármikor leszakadhat az ég.

Kedden a változó mennyiségű, vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Többfelé lehet zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. A délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 21 és 27, késő este 15 és 21 fok között alakul – írja a Kiderül.hu. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a felhőszakadás miatt éjfélig az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes.

 

Zivatarokra főleg az ország északi, északkeleti felén, a Dunántúlon kell számítani, környezetükben felhőszakadás (kis területen 25-30 mm csapadék), viharos szél (60 km/órásnál erősebb), kisebb eséllyel nagyobb szemű jég is előfordulhat.

Szerdán a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és többfelé alakul ki zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Az előrejelzések szerint péntekig az egész ország citromsárga marad.

Kiemelt fotó: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik