Belföld

Büdös és sárga az ivóvíz Orosházán

Büdös, sárgás-barnás, ihatatlan a víz Orosházán, a szolgáltató Alföldvíz Zrt. szerint csak átmeneti minőségromlás történt az újonnan megnyitott kutak miatt, írja a Hír Tv. A víz alkalmas az emberi fogyasztásra a mérési eredmények szerint, igaz, tartalmaz az egészségre ártalmatlan szerves anyagokat is. Az Alföldvíz Zrt. PR-vezetője, Diós Zsolt a lapnak azt mondta:

Májusban a szokásosnál jóval melegebb idő köszöntött be, és ez nyilván megmutatkozott a vízfogyasztásban is. Tehát ugye több vízre volt szükségük a felhasználóknak. Ehhez ugye mi alkalmazkodtunk, és elindítottunk új kutakat, tehát új üzemrendet alakítottunk ki, amik kielégíti a fogyasztók felhasználását, és ezek az új kutaknak a vizei lehettek azok, amik olyan érzékszervi panaszokat okoztak az orosházi felhasználóknál, ami alapján íz, illetve szaghatást véltek felfedezni

Nemcsak Orosházán okoz gondot a víz minősége, több dél-alföldi településen panaszkodnak a büdös, sárgás víz miatt, pedig milliárdokat költöttek az ivóvízminőség-javító programokra. Makó környékén 4 milliárd forint elköltése után is ihatatlan a víz, itt Lázár János megoldást és felelősök megkeresését ígérte még az idén, írja a Hír Tv.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik