Belföld

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki Szemjon Mogiljevicsnek adta ki magát

Vádat emeltek befolyással üzérkedés bűntette miatt egy többszörösen büntetett előéletű budapesti férfi ellen, aki magát Szemjon Mogiljevics fiának mondva próbált 900 millió forintot kicsalni egy büntetőügy gyanúsítottjától – tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A 40 éves budapesti férfi igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy a politikai élet befolyásos szereplőivel, magas beosztású állami tisztségviselőkkel, nagyhatalmú bűnözői körökkel szoros kapcsolatban áll, így problémás ügyeket el tud intézni, követelések behajtásában hatékony segítséget tud nyújtani.

Internetes oldalakon azt híresztelte, hogy orosz-ukrán bűnözői körökkel is jó kapcsolatot ápol. Ezt azzal igyekezett alátámasztani, hogy ő – az FBI körözési listájának élbolyában is évekig szereplő, maffiavádakkal illetett, Magyarországon Szeva bácsiként ismert – Szemjon Mogiljevicsnek a fia.

Így próbálta meg 2017 végén telefonon rávenni egy bűnügy gyanúsítottját, hogy fizessen neki 900 millió forintot, és ennek fejében egy telefonhívással megszüntetteti az ellene folyó eljárást. A hívott fél azonban elzárkózott a pénz megfizetése elől és feljelentést tett.

Az Orosházi Járási Ügyészség a férfit befolyással üzérkedés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik