Belföld

Két külügyi államtitkárból is nagykövet lesz

Mikola István canberrai, Íjgyártó István kijevi nagykövet lesz, írja az atv.hu. Szijjártó Péter kedden miniszterjelölti meghallgatásán elemezte a szomszédos országokhoz fűződő magyar kapcsolatokat, Ukrajna felé pedig erős kritikát fogalmazott meg.

Mint mondta, Magyarország fenntartja vétóját a NATO-Ukrajna miniszteri találkozókra és a NATO-Ukrajna csúcstalálkozóra mindaddig, míg az ukránok garanciát nem adnak rá, hogy nem sértik meg a magyar nemzeti közösség jogait.

A külgazdasági és külügyminiszteri poszt várományosa bejelentette, négy államtitkárral folytatja munkáját a jövőben. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár és Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár távozik posztjáról, nagykövetként folytatják.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár az OECD miniszteri értekezletén Párizsban 2017. június 8-án. Fotó: MTI/KKM

Ajánlott videó

Olvasói sztorik