Belföld

Az ország keleti fele nagyon elázik

Két megyére első-, kettőre másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szerdán a Dunántúlon a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, másutt eleinte borult lesz az ég, csak délután csökken a felhőzet. Késő délutánig a Dunától keletre – főleg a Tiszántúlon – jelentős mennyiségű csapadék eshet, de délután néhol a Dunántúlon is kialakulhat zápor, esetleg zivatar. A délnyugati szél megélénkül, keleten megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Békés és Csongrád megyére elsőfokú (területi átlagban 20 millimétert meghaladó csapadék), Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú (területi átlagban 30 millimétert meghaladó csapadék)  figyelmeztetést adott ki a szerdára a jelentős eső miatt. 

 

Azt írták, hogy az észak felé haladó csapadékzónából a nap első felében a Tiszántúlon várható jelentős mennyiségű eső, helyenként akár 40 millimétert is meghaladó, és a csapadékzóna intenzívebb gócaiban villámlás is lehet. Egy-egy zivatarhoz átmenetileg erős vagy viharos széllökés (50-70 km/órás), jelentős csapadék és kisméretű jég is társulhat.

Csütörtökön északon valószínű a vastagabb felhőzet, délen hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Több helyen – főként az ország északi felén – várható zápor, néhol zivatar. A nyugati, délnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarban viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Kiemelt fotó: MTI / Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik