Belföld

Czeglédy-ügy: 3 kétgyermekes anyát engedtek ki az előzetesből

A Szegedi Törvényszék hétfőn megváltoztatta a Szegedi Járásbíróság Czeglédy Csaba szombathelyi MSZP-s képviselő ügyében hozott korábbi, előzetes letartóztatásra vonatkozó döntését, így három, szeptember óta előzetesben lévő nő hazamehetett a szegedi börtönből.

A 24.hu információi szerint mindhárom érintett kétgyermekes anya.

A törvényszék azzal indokolta a döntést, hogy ennyi idő elteltével, a nyomozás végén már nem alapos az ügyészség előzetes letartóztatás meghosszabbítására vonatkozó indítványa.

Vagyis a nyomozás akadályozása már nem reális veszély.

A hazaengedettek között volt Czeglédy Csaba testvérének felesége is.

A NAV nyomozói azonban éppen hétfőn hajnalban vettek őrizetbe újabb három embert, köztük Czeglédy Csaba testvérét, Czeglédy Pétert.

A hétfőn őrizetbe vett személyek előzetes letartóztatásáról első fokon ismét a Szegedi Járásbíróságnak kell döntenie 72 órán belül.

Az ügyészség honlapján nem tett közzé közleményt az őrizetbevételekről, a hétfői NAV-os akcióról a Pesti Srácok számolt be saját információkra hivatkozva.

Czeglédy Csabát 2017.06.13-án vették őrizetbe. Az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt színeiben politizáló szombathelyi önkormányzati képviselő és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint Czeglédy Csaba vezetésével 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakítottak ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, és 6,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, nem fizették meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik