Belföld

Monumentális műalkotás lesz az első világháború hősi halottainak

Az első világháború befejezésének centenáriumára, őszre emlékművet állítanak a Fiumei úti Sírkertben – közölte Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója a Magyar Időkben. A főigazgató elmondta, majdnem minden nemzeti és történelmi emlékhely részt vesz a szombati emlékhelyek napján.

Kifejtette, az emléknap nemcsak Magyarországon vált népszerűvé, a külföldiek érdeklődését is felkeltette. Nem az újabb és újabb programokra helyezik a fő hangsúlyt, inkább a járt utat a járatlanért el ne hagyd jegyében a hagyományteremtésre. Szemlélteti a vállalkozás közkedveltségét, hogy a 17 nemzeti emlékhely és 49 történelmi emlékhely majdnem mindegyike részt vesz benne önálló kínálattal, hatvanan működnek közre különböző látványos programokkal – közölte.

Az interjúban elmondta azt is, hogy a muhi csata helyreállított emlékparkját ünnepélyesen a hónap végén adják át, de már most is látogatható, a Salgótarjáni úti zsidó temető pedig várhatóan a Fiumei úti Sírkert Nemzeti Emlékhely része lesz.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik