Belföld

Leszakad az ég, már a riasztást is kiadták

Rövid idő alatt akár 30 milliméternél is több eső hullhat, kis méretű jég eshet és viharos lehet a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését és a korábbi elsőfokú figyelmeztetés mellett riasztást is kiadott azokra a járásokra, ahol néhány órán belül felhőszakadás lehet.

 

 

 

Csütörtökön a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén (várhatóan egyre inkább nyugatabbra), éjszaka pedig inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki szórványosan (a térség mintegy 40 százalékán) zivatarok, amelyeket főleg felhőszakadás (rövid idő alatt kis területen 25-30 millimétert meghaladó eső), kisebb eséllyel kis méretű jég és viharos (60-75 km/órás) szél kísérhet.

 

Pénteken a több helyen kialakuló záporok mellett az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön, valamint a Dunántúl nyugati felén valószínű zivatarok kipattanása, amelyekhez továbbra is a felhőszakadás társulhat legjellemzőbb kísérőjelenségként.

 

 

 

 

Pénteken többórás napsütés mellett erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak. Szórványosan – az Alföldön a kisebb eséllyel – várható zápor, zivatar. A Nyugat-Dunántúlon az északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, másutt csak zivatarok környezetében lehet szélerősödés. Éjszaka a hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 24 és 29 fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon lesz ennél egy-két fokkal hűvösebb.

Kiemelt kép: MTI / Beliczay László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik