Belföld

Több helyen újra leszakad az ég – térkép

Mutatjuk, hol lehet jégeső és 80 km/óra feletti széllökés.

Szerdán a napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre, az ország északkeleti harmadában zártabb felhőzetre kell számítani. Több helyen lehet zápor, zivatar. Az északkeleti szél északon megélénkül, zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható, a tartósan napos déli, keleti részeken lehet melegebb. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnalban frissített veszélyjelzése szerint nagyobb eséllyel a Dunántúl északi felében lehet zivatar, amelyet  viharos szél (60-80 km/órás) és jelentősebb mennyiségű csapadék (15-25 milliméter) kíséretében.

Északnyugaton jégeső (1-2 centi, esetleg nagyobb) és 80 km/órás feletti széllökés is kialakulhat, ezért három megyére Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém figyelmeztetést adtak ki. 

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A Dunántúlon inkább gomoly-, keletebbre főleg magasszintű felhőzet valószínű, előbbi területen többfelé, utóbbin helyenként várható zápor, zivatar. A keleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Kiemelt kép: MTI / Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik