Belföld

Emléktáblát avattak Megyesi Gusztáv tiszteletére

A 168 Óra és az Élet és Irodalom szerkesztősége, valamint a III. kerületi önkormányzat emléktáblát avatott a másfél éve elhunyt újságíró, Megyesi Gusztáv tiszteletére az óbudai Fő téren. Az eseményen beszédet mondott Tóth Ákos, a 168 óra főszerkesztője, Csuhai István, az ÉS munkatársa, valamint Bús Balázs, a kezdeményezést felkaroló óbudai polgármester, aki idézett Megyesi Gusztáv egyik utolsó cikkéből, amely a Népszabadság szerzőinek közreműködésével készült Fedél Nélkülben jelent meg a lap bezárása után.

Megyesi 2016. decemberében, két hónappal azután halt meg, hogy bezárták a Népszabadságot, amelynek emblematikus publicistája volt.

A zseniális újságíró egy év megszakítással harmincegy évig volt az Élet és Irodalom munkatársa különböző beosztásokban, 1992 és 1993 között főszerkesztőként dolgozott. Halálakor a lap Facebook-oldalán azt írták:

Ha van ÉS-es stílus és szemlélet, akkor Megyesi egyik legmarkánsabb képviselője volt: a világra nyitott, szociálisan érzékeny.

Pályafutása során számos kötete jelent meg, utoljára, már betegsége idején a Roló alatt című válogatás. Munkásságát szakmai díjak sorával ismerték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik