Belföld
Budapest, 2018. április 8.
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke és Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke az NVI budapesti székházában tartott sajtótájékoztatón az országgyûlési képviselõ-választás napján, 2018. április 8-án.
MTI Fotó: Soós Lajos

Pálffy Ilona: Előfordultak a választás eredményét nem érintő adminisztratív hibák

24.hu
24.hu

2018. 05. 07. 13:14

A Nemzeti Választási Iroda vezetője elkészítette jelentését a parlament számára a 2018-as országgyűlési választások lebonyolításáról, írja az Mfor. Pálffy Ilona ebben kitér arra, hogy

a választás eredményét nem érintő adminisztratív hibák sajnálatos módon ezen a választáson is előfordultak. Így például a szavazatszámláló bizottságok néhány esetben a jegyzőkönyv kitöltésénél nem a megfelelő rovatba írták be egyes listák szavazatait; ezek a hibák a jogorvoslat keretében kijavításra kerültek.

Az informatikai gondokról azt írja, hogy a továbbfejlesztett Nemzeti Választási Rendszer a körzetesítéstől az eredménymegállapításig hatékonyan támogatta a választási szakfeladatok ellátását. A rendszer megítélése szerint folyamatosan és hiba nélkül üzemelt. A hivatalos honlap lefagyását megállapítása szerint terhelési problémák okozták, de hozzáteszi, hogy a jelölő szervezetek és a média számára az adatellátás a VIP csatornán keresztül folyamatosan biztosított volt a honlapon tapasztalható szolgáltatási problémák ideje alatt is.

Ajánlásait ismét megtette az országgyűlésnek, ahogy a korábbi években is. Eddig nem különösebben foglalkoztak ezekkel, talán most az átjelentkezés miatt 11 órakor záruló szavazókörök látványa megteszi majd a hatását és lépnek az illetékesek.

A jelentésből kiderül még, hogy a választás – ajánlások, kampány – során elkövetett jogsértések miatt kiszabott bírságok összege 739 756 500 forint volt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2012. január 6.
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (j2) érkezik a kormányfő parlamenti dolgozószobájába. Mögötte áll Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter (j), Fellegi Tamás, az IMF-tárgyalásokkal megbízott tárca nélküli miniszter (b2) és a Miniszterelnökséget vezető Varga Mihály (b).
MTI Fotó: Kovács Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.