Belföld
Budapest, 2018. április 8.
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke és Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke az NVI budapesti székházában tartott sajtótájékoztatón az országgyûlési képviselõ-választás napján, 2018. április 8-án.
MTI Fotó: Soós Lajos

Pálffy Ilona: Előfordultak a választás eredményét nem érintő adminisztratív hibák

24.hu
24.hu

2018. 05. 07. 13:14

A Nemzeti Választási Iroda vezetője elkészítette jelentését a parlament számára a 2018-as országgyűlési választások lebonyolításáról, írja az Mfor. Pálffy Ilona ebben kitér arra, hogy

a választás eredményét nem érintő adminisztratív hibák sajnálatos módon ezen a választáson is előfordultak. Így például a szavazatszámláló bizottságok néhány esetben a jegyzőkönyv kitöltésénél nem a megfelelő rovatba írták be egyes listák szavazatait; ezek a hibák a jogorvoslat keretében kijavításra kerültek.

Az informatikai gondokról azt írja, hogy a továbbfejlesztett Nemzeti Választási Rendszer a körzetesítéstől az eredménymegállapításig hatékonyan támogatta a választási szakfeladatok ellátását. A rendszer megítélése szerint folyamatosan és hiba nélkül üzemelt. A hivatalos honlap lefagyását megállapítása szerint terhelési problémák okozták, de hozzáteszi, hogy a jelölő szervezetek és a média számára az adatellátás a VIP csatornán keresztül folyamatosan biztosított volt a honlapon tapasztalható szolgáltatási problémák ideje alatt is.

Ajánlásait ismét megtette az országgyűlésnek, ahogy a korábbi években is. Eddig nem különösebben foglalkoztak ezekkel, talán most az átjelentkezés miatt 11 órakor záruló szavazókörök látványa megteszi majd a hatását és lépnek az illetékesek.

A jelentésből kiderül még, hogy a választás – ajánlások, kampány – során elkövetett jogsértések miatt kiszabott bírságok összege 739 756 500 forint volt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Magyarországról szertegurulnak az uniós támogatások Delaware-től Tallinig

Kommentek

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.