Belföld

Két szavazókörben újraszámolták a választási eredményt

A Jobbik kérésének eleget téve a Kúria úgy döntött, két szavazókörben újraszámoltatja az április 8-án leadott szavazatokat – írja az Index.

A Jobbik azt kifogásolta, hogy a zalai 1-es választókerületben, Pálfiszegen 14, a Jobbikra leadott szavazatot a NET Pártnak írták jóvá, és ugyanez történt Sárospatakon, a borsodi 5-ös választókerület 7-es szavazókörében: ott 144 jobbikos szavazatot könyveltek el a NET-hez.

A Kúria elrendelte a szavazatok újraszámlálását, az eredmény összevetését az április 8-án felvett adatokkal, és az esetleges eltérések indokainak rögzítését. Az Index úgy értesült, hogy a két választókerület választási irodái kedden már újra is számolták a szavazatokat, és mindkét esetben a Jobbiknak adtak igazat.

A két szavazókör eredménye nem befolyásolja az egyéni választókerületekben elnyert mandátumok sorsát, mivel azokat a Fidesz jelöltjei nagy fölénnyel nyerték el. Ám a töredékszavazatok miatt a végleges országos listás eredmény addig nem hirdethető ki, amíg a hasonló ügyek végére pont nem került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik