Belföld

Ilyen idő lesz a hosszú hétvégén

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint kifejezetten jó, egészen nyárias idő vár ránk a következő négy napban. Napközben a hőmérséklet sosem csökken 20 fok alá, viszont csak hétfőn van rá esély, hogy megközelíti a 30 fokot. A lengébb öltözék mellé ugyanakkor érdemes esernyőt és egy dzsekit is bekészíteni, ha indulunk valahova, mert a kellemes idő ellenére jelentős az esélye a záporoknak és zivataroknak is.

A hőmérsékletre nem lehet panasz – Forrás: köpönyeg.hu

ELŐREJELZÉS NAPOKRA BONTVA:

  • Szombaton kevés gomolyfelhő zavarja a ragyogó napsütést, záporra meglehetősen kicsi az esély, és 25 fok magasságába erősödik a nappali felmelegedés.
  • Vasárnap sok napsütés várható, ugyanakkor délután erőteljes gomolyfelhő-képződésre van esély, ami záporokat és zivatarokat okozhat. Ettől függetlenül viszont kifejezetten nyárias időnk lesz 27 fok körüli maximumokkal.
  • Hétfőn szintén gomolyfelhős időre van kilátás szórványos záporral, zivatarral. Estétől megerősödik az Észak-Nyugati szél, viszont napközben 24-30 fokos meleg várható.
  • Kedden, azaz május 1-jén jórészt napos idő lesz gomolyfelhőkkel, melyekből továbbra is előfordul zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet 22-27 fok között alakulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik