Belföld
Budapest, 2015. június 14.
Egy donor vért ad a budapesti BP1-es Plazmaferezis Állomáson 2015. június 13-án. Június 14-én van a véradók világnapja. Ezen a napon született az osztrák származású, amerikai Karl Landsteiner Nobel-díjas orvos, aki felfedezte az AB0 vércsoportot.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Még a hosszú hétvége előtt adjon vért!

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 04. 26. 12:19

A csonka hetek a vérellátásnak mindig nagy kihívást jelentenek.

A május 1-jei hosszú hétvége előtt és után véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A hosszú hétvégék mindig nagy kihívást jelentenek a vérellátás szempontjából.

A teljes munkaheteken átlagosan 1600-1800 véradó biztosítja a biztonságos vérellátást, de csonka heteken a stabil vérkészlethez több véradó kell, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett vérigényekre.

Ahhoz, hogy a május 1-jei ünnepi időszakban is biztosítani tudjuk a betegellátáshoz szükséges vérmennyiséget, fontos, hogy a hosszú hétvége előtt és után minél többen nyújtsák segítő karjukat

Várnak mindenkit a véradásokon, hogy a gyógyuláshoz a vérigényeket ebben az időszakban is maradéktalanul kielégíthessék. A véradási helyszínekről és időpontokról itt és itt tájékozódhat.

Kiemelt fotó: MTI / Balogh Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.