Belföld

Brüsszelbe akarja vinni a vidék hangját Lázár János

Visszatértem, maradok és küzdök tovább – üzente szimpatizánsainak és ellendrukkereinek Lázár János csütörtökön Makón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt követően, hogy átvette a Csongrád megyei 4-es számú, Hódmezővásárhely és Makó központú választókörzetben a szavazatok 51,78 százalékát elnyerve megszerzett mandátumát, azt mondta, április 8-a politikai pályája eddigi legfontosabb megmérettetése volt.

Úgy fogalmazott, nem február 25-e miatt, hanem azért, mert már tavaly év végén bejelentette, nyolcesztendős országos politizálás után vissza kíván térni a hétköznapok politikájához, a helyi konkrét ügyek világához. Hangsúlyozta, ehhez az eltervezett munkához erős fölhatalmazást kell, melyet az országos átlagnál is magasabb részvétel mellett, a szavazók többségének támogatásával el is nyert.

Az országgyűlési képviselő a választás éjszakáján érezheti magát győztesnek, a ciklus négy éve alatt azonban a választókerület lakóinak kell nyertesnek lenniük

– mondta a politikus.

Lázár János szerint a politikai pályája egyik legfontosabb szakasza kezdődik, mivel ma a politika lényege vidéken és helyben dől el. Hozzátette: több figyelmet kell szentelni a vidéken élő embereknek, és többet kell tanulni tőlük. A képviselő azt is mondta, a nagypolitika erejét akarja elhozni vidékre, és a vidék hangját elvinni Budapestre és Brüsszelbe, ahol a döntések születnek.

A politikus kifejtette, a magyarság az elmúlt nyolc évben közelebb került történelmi célja, a polgári társadalom megteremtéséhez, de éppen csak hozzákezdett az ország gazdasági kettészakítottságának felszámolásához. Hangsúlyozta, ezt a munkát kell nagyobb fordulatszámon folytatni. Szerinte ehhez a munkához friss erőre, olyan fiatalokra van szükség, akik tenni akarnak valamit szülőföldjükért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik