Belföld

A Városliget Zrt. nem örül, hogy kiütöttek egy ligetvédőt, de szerintük a másik oldal is agresszív volt

Tegnapi napon a Ligetvédők kevesebb mint egytucat főt számláló, ismert, garázda csoportja immáron rutinszerűen erőszakosan megtámadta a Városliget beruházásain dolgozó alvállalkozókat, a Néprajzi Múzeum építési területének bejáratát lezárva akadályozták a munkálatokat, illetve a mozgó nehézgépjárművekre megpróbáltak felkapaszkodni és megrongálni azokat vascsövekkel, illetve láncokkal. Az indulatok ezt követően szabadultak el. A Városliget Zrt. természetesen jogszabályi keretek között mindenki véleménynyilvánítási szabadságát tiszteletben tartja, ugyanakkor valamennyi erőszakos cselekménytől elhatárolódik és elítél, kövesse el azt tiltakozó, vagy a Liget Budapest Projekt munkálataiban közreműködő alvállalkozó.

– közölte a Városliget Zrt, amivel arra akarnak utalni, hogy az egyik ligetvédőn konkrétan kiütötte a Valton biztonsági őre, erről pedig videófelvétel is van. A sértett egyébként Antal Nikoletta, aki tényleg minden tüntetésen ott van a leghangosabbak között, ahol csak tüntetni lehet valamiért. A Városliget Zrt. szerint nem egyértelmű, hogy ki volt a hibás abban, hogy egy biztonsági őr kiütött egy tüntetőt.

A Városliget Zrt. hangsúlyozza, hogy eddig és a jövőben is csak a jogszabályoknak minden szempontból megfelelő eljárást tart elfogadhatónak valamennyi, a projekttel kapcsolatos tevékenység során és elítél bármely erőszakos, önhatalmú, a törvényességet semmibe vevő cselekedetet. Erre természetesen alvállalkozóinak is nyomatékosan felhívta a figyelmét. A Városligetben régóta ismert, kis létszámú, politikai motívációjú tiltakozók a korábbi évek során számtalan bűncselekményt, szabálysértést és provokációt követtek már el a garázdaságtól a rongálásig, súlyos anyagi károkat okozva beruházónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik