Belföld

30 fokos nyári meleg tör ránk szerdán

Szerdán megélénkülő, északkeleten meg is erősödő délnyugati áramlással ismét melegebb levegő érkezik térségünkbe, 25-30 fokos csúcshőmérséklet valószínű. A túlnyomóan napos időben csak kis eséllyel alakulhat ki északnyugaton az esti órákban egy-egy zápor, zivatar. Nem lesz front térségünkben, írja az Időkép. 

Csütörtökön kezdetben északon számíthatunk záporokra, majd egy hidegfront hatására délutántól a déli tájak kivételével záporos, északkeleten akár zivatarokkal tarkított idő is lehet. Erős, viharos északnyugati szél várható. Északnyugaton 20 fok alatt alakulnak a maximumok, délkeleten ugyanakkor még 26-27 fokig melegszik a levegő.

Pénteken változóan felhős-napos, előreláthatólag száraz időre készülhetünk. A délkeletire forduló szél napközben északnyugaton támadhat csak fel. Délután 18-24 fokot mérhetünk.

Hétvégén ismét nyáriasan meleg idő ígérkezik, többfelé emelkedik 25 fok fölé a hőmérséklet. A sok napsütés mellett ugyanakkor szombaton és vasárnap is záporokra, zivatarokra lehet számítani. A délkeleti szél szintén mindkét napon megerősödhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik