Belföld
keses-rablo(5)(210x140).jpg (késes rabló, )

Késsel támadt a szüleire egy őrjöngő fiú – a kiérkező hős zsaruk mentették meg az apja életét

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 04. 23. 17:47

Kis híján halálra szurkálta saját apját és anyját egy szajoli ámokfutó. A 18 éves T. Roland előbb üvöltött, majd őrjöngeni kezdett a lakásban velük. A szülők kirohantak a házból azt remélve, hogy a gyermekük majd lenyugszik a négy fal között, ám nem így lett. A fiúk utánuk rohant és késsel a kezében kergetni kezdte őket a ház körül, majd egyiküket megszúrta. A szomszédok látták az esetet és értesítették a rendőröket.

A menekülő szülők közül először az apját vette üldözőbe, aki felé több szúró mozdulatot tett. Egy ideig az apának sikerült kitérnie a szúrások elől, végül egy bökés elérte. A fiú ezután az anya felé fordult a késsel, meg is indult az irányába, majd egy pillanat alatt összeesett, valószínűleg kimerült, elfáradt, ezzel együtt le is nyugodott, abbahagyta ámokfutását

– mondta a Zsaru magazinnak, Balogh Zsolt százados, a Jász- Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója.

Hogy nem történt végzetes tragédia az a közelben tartózkodó két járőrnek, Földesi Norbertnek és Albert Dávidnak köszönhető. Villámgyorsan kiértek a helyszínre és az utolsó pillanatban sikerült lefegyverezniük a megvadult fiút.

Az ilyenkor szokásos protokoll szerint általában úgy járunk el, hogy első lépésben a gyanúsítottat fegyverezzük le, kivonjuk a sértett közelségéből, kényszerítő eszközök alkalmazásával elfogjuk, majd ezt követően, tudván, hogy nem kell tartani további támadásától vagy szökésétől, foglalkozunk a sértettel. Ezen a helyszínen azonban másképp döntöttünk, hiszen a sértett láthatóan rossz állapotba került, fájdalmai voltak. Egyszerre kellett életet menteni és elfogni az elkövetőt Az ügyelettől kapott személyleírás alapján azonosítottuk az elkövetőt, aki ekkor már ott volt a sértett mellett.

– magyarázta Földesi törzsőrmester.

A tettes szerencsére ekkora már valamelyest lehiggadt, ezért a két zsaru elosztotta egymás közt a feladatokat. Földesi rendelkezett speciális egészségügyi képzéssel, ezért ő a megszúrt édesapához sietett, társa pedig az elkövető felé vette az irányt.

Végig figyeltük egymást, hogy ha olyan a helyzet, akkor a késelővel foglalkozhassunk, akinél ekkor már nem volt fegyver, lenyugodott, lehiggadt. De magam is nyugtattam, beszéltem hozzá, az édesanyja is segített. Szóval tartottuk, míg kollégám ellátta a sérült apát.

– vette át a szót Albert Dávid törzsőrmester.

A szúrt seb miatt azonnal cselekedni kellett. Földesi gumikesztyűt húzott, és hozzá látott az életmentéshez.

Először megnéztem a sérülést. Egy körülbelül nyolc centi hosszú, két centi vastag vágott vagy szúrt sebet fedeztem fel a felsőtestén. Mivel ilyen esetben a sérültek sokkos állapotban lehetnek és nem érzik a fájdalmat, így körbetapogattam a testét, de más sérülést nem találtam. Levetkőztettem, megnéztem a sebet, majd nyomókötést alkalmaztam. Kényelmes pozícióba helyeztem a sérültet, körbe is kötöztem, majd a kezemet is rajta tartottam a testén a sérült rész lenyomása érdekében. Így adtam át a mentőknek. Később tudtuk meg, hogy a szúrás életveszélyes sérülést okozott, és a fiú apját még aznap meg kellett műteni.

T. Rolanddal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a bíróság  elrendelte a fiatal ámokfutó előzetes letartóztatását.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.