Portik hangfelvétele miatt gyanúsítják Gyárfást

Gyárfás Tamás ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. A Budai Központi Kerületi Bíróságon ügyvédjével Bánáti Jánossal tájékoztatták a sajtót.

Gyárfás Tamás ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, ez azt jelenti, hogy nem kell házi őrizetben maradnia, de az országot nem hagyhatja el és időről időre jelentkeznie kell a hatóságoknál, nyomkövetőt is szerelnek rá. A Budai Központi Kerületi Bíróságon ügyvédjével, Bánáti Jánossal tájékoztatták a sajtót a döntés után. Bánáti azt mondta: az „összevágott” hangfelvételen, amely a gyanúsítás alapját képezi, ügyfelén kívül Portik Tamás hallható. Arra a kérdésre, hogy a felvételt Portik készítette-e, Bánáti úgy válaszolt: feltehetően az készítette, aki hallható rajta, és biztosan nem Gyárfás volt az.

A felvételt egyébként az úszószövetség korábbi elnöke adta át a hatóságnak 2017 őszén egy zsarolási kísérlet után. Bánáti azt mondta, ügyfele felületes kapcsolatban állt Portikkal, évente legfeljebb egyszer-kétszer találkotak, de volt, hogy évekig nem. (Gyárfás még 2004-ben a saját birtokából választott le egy jelentős méretű területet, és az önkormányzattól is vásárolt hozzá egy telekrészt, hogy a szomszédban rendezkedhessen be Portik egy 2000 négyzetméteres ajándék ingatlanon.)

Gyárfás a londoni olimpiáról hívott, mekkora a baj
Történetek a Nap TV-től az olimpiáról munkatársunkhoz eleresztett telefonon át a sikersztori végéig.

Gyárfást kedden vették őrizetbe, emberölésre való felbujtással gyanúsítják Fenyő János húsz évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében. A gyanú szerint Gyárfás Portik Tamást bízta meg, hogy ölje meg Fenyőt, Portik pedig a szlovák Jozef Rohácot bérelte föl a gyilkosságra.

Pénteken az is kiderült, hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében gyanúsítottként hallgattak ki egy volt főügyész, aki a gyanú szerint átvette az ügyel kapcsolatos hangfelvételt, de azt a hatóságoknak nem továbbította. A Pesti Srácok azt írja, Ihász Sándort hallgatták ki, és az ő lakásában tartottak házkutatást. Ihász korábban a Fővárosi Főügyészség, később a Fellebviteli Főügyészség vezetője volt tavaly decemberig, amikor Polt Péter indokolás nélkül megszüntette vezetői megbízatását.