Belföld

Magyar maffia futtatott Svájcban lányokat – videó

Bűnszervezetben elkövetett üzletszerű kerítés és más bűncselekmények miatt nyomoz a rendőrség. A 47 éves R. János és a 41 éves M. Ibolya tavaly  júliustól irányította magyar prostituáltak Svájcba utaztatását.

A banda tagjai szerezték a kuncsaftokat, akikhez ők szállították a lányokat. A prostituáltak bevételének nagy részét elvették, abból tartották el magukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) ­– az Europol és az Eurojust közvetítésével – együttműködött a berni rendőrséggel. Ennek eredményeként egy összehangolt akció részeként Nyírteleken elfogták R. Jánost és M. Ibolyát, Táton pedig a 32 éves V. Gergőt, aki a lányokat vitte  külföldre.

Mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki, R. János és M. Ibolya azóta előzetesbe is került, V. Gergő szabadlábon védekezik. A berni rendőrség két magyar és egy svájci állampolgár ellen folytat büntetőeljárást. Őket már korábban őrizetbe vették. Két gyanúsított előzetes letartóztatásba került, egy ember ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el – írja a rendőrség honlapja.

Kiemelt kép: police.hu 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik