Börtönbe küldenék a biztosítós ügyvédet

82 millió forintos adóhiányt okozott.

A Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya hivatali visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy kaposvári ügyvéd és 10 társa ellen.

Rendőröket, ügyvédet, orvost és nővéreket fogtak el Kaposváron
Az ügyvéd közlekedési balesetek sértettjeinek személyes adatait szerezte meg pénzért. Képviselni akarta őket. 

A Somogy Megyei Főügyészség ezzel a bűnüggyel összefüggésben emelt most vádat az ügyvéd ellen. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással vádolják, mivel több mint 226 millió forint után nem fizetett adót.

A vádlott 2011. és 2015. év között baleseti károsultak peres képviseletét látta el a biztosítókkal szemben. A cégek több mint 1,1 milliárd forint kártérítést fizettek ki az ügyfeleknek, a pénzt az ügyvéd letéti számlájára utalták, amiből a vádlott levonta munkadíját, a fennmaradó összeget átutalta az ügyfeleinek.

A vádlottnak több száz millió forint jövedelme keletkezett, de 395 ügyfélnek ügyvédi munkadíja egy részéről nem adott számlát, bevétele ezen részét nem szerepeltette az adóbevallásaiban sem, így 226 milliós jövedelmet titkolt el az adóhatóság elől, 82 millió forint adóhiányt okozott az államnak.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, és indítványozta, hogy tiltsák el  az ügyvédi foglalkozástól. Mivel a bűncselekményt haszonszerzés céljából követte el, az ügyészség pénzbüntetés kiszabását is indítványozta.