Belföld

Nyárból tavaszba rükvercel az időjárás

Borús két nap vár ránk, a napsütést csak szerdától élvezhetjük.

Játszik velünk az időjárás, az égi tünemény, ami felhőkkel borította be hétfő reggelre a nemzet égboltját, amiből sok helyen esik az eső. Ellenben nyárias enyheség dívik, 14-18 fok közötti hőmérsékletek vannak odakint, aki a pitymallattal kel, annak ajánlott szellőztetni.

A hétfői nap folyamán marad a kettősség a Kiderül szerint: borult, felhős idő lesz, szórványosan eső és zápor várható, de nyugatabbra egy zivatar is bedörrenhet. Az ország közepén kifejezetten erős lehet a keleti szél. A kettősség a hőmérsékletben lesz tetten érhető: 19-25 fokos kellemes meleg lesz, estére 13-19 fokra hűl az idő.

Kedden is felhős lesz az ég, bár átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Nyugaton több helyen is lehet eső, zápor, zivatar, de máshol is eshet. Néhol igen erős lesz az északi szél. Reggelre 10-15 fok, nappalra 17-23 fok várható.

Szerdára lenyugszik az idő, csökken a felhőzet, délutánra kisüt a nap. Itt-ott még akadhat zápor, a Tiszántúlon pedig viharos lesz az északi szél. Hajnalban 10-15, nappal 18-22 fok várható. A további napokra se kell már esernyővel készülni, folytatódik az enyhe, napos időjárás.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik