Belföld

Holokauszt + magyar kormány = Brüsszel cseszegetése

Az antiszemitizmus erősödése miatt aggódik, és az emléknapot kihasználva szapulja az uniót a Miniszterelnökség.

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján a Miniszterelnökség kegyelettel emlékezik a csaknem hatszázezer magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra – áll a hétfői közleményben.

„Egész Európa közös felelősséggel tartozik azért, hogy az utánunk jövő nemzedékek tanuljanak a múlt bűneiből, megértsék a hátterét és elgondolkozzanak a következményein. Fontos szerepet játszik ebben az oktatás, amelyhez jelentős forrásanyagot nyújt a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség által kidolgozott oktatási irányelv.”

„Ez a nap arra is hív minden jóakaratú embert, hogy erősítsük a szolidaritást és az összetartozás érzését, az egymás iránti türelem gyakorlását” – írja a Miniszterelnökség,

nem említve a Figyelő múlt heti cikkét, amelyben a kormányközeli lap listázni kezdte az úgynevezett Soros-zsoldosokat.

A közlemény Brüsszel ostorozásával folyatódik. „Fontos ez napjainkban, amikor az Európát fenyegető vallási türelmetlenség, amely a felelőtlen brüsszeli uniós bevándorlási politika egyenes következménye, soha nem látott erőszakos méreteket ölt a kontinens nyugati felében.”

A következő rész különösen figyelemre méltó annak fényében, hogy nyáron a Mazsihisz többször kérte a kormányt a Soros-ellenes kampány leállítására, mert az a zsidó szervezet szerint nagyon is alkalmas az antiszemita indulatok felkorbácsolására.

„A Miniszterelnökség szerint az aggasztóan erősödő antiszemita megnyilvánulásokkal szemben csak egyetlen út létezik: Európának vissza kell térnie a zsidó-keresztény hagyományokból táplálkozó értékrendhez.”

A „politikailag korrektnek hazudott” beszédet pedig, amely „bénultságba és tehetetlenségbe sodorja civilizációnkat”, fel kell váltania az őszinte és felelős szembenézésnek a problémákkal – írták.

Hangsúlyozták: Magyarország kormánya ennek a felelősségnek a jegyében hozta meg korábban azokat a döntéseket, amelyek eredményeképpen ma Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ahol senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie vagy fizikai támadás érné.

Kivéve persze a muszlimnak vélt embereket, amihez egyébként már az is elég, hogy valaki a fodrásztól kilépve a sáljával vigyázzon a frizurájára, tesszük hozzá mi.

Mocskos migráns, büdös bevándorló: gyűlöletbe fulladt Magyarország
Mindenki, aki azt szajkózza, hogy a kormánypropaganda nem hat az emberekre, nézzen rá erre a listára.

Megjött a Fidesz is, ami nem rasszista

A fentinél meglepőbb, hogy a döbbenetesen rasszista és idegengyűlölő kampányt lefolytatott Fidesz is közölte, hogy elutasítja és elítéli „a fajgyűlölet és az antiszemitizmus minden formáját.” Még meglepőbb a kampány szellemében, hogy állítólag a párt mindent megtesz majd azért, hogy senkit

ne érhessen hátrányos megkülönböztetés származása vagy vallási hovatartozása miatt.

A zsidóságnak is üzentek az emléknapon, méghozzá azt, hogy a Fidesz jelenti a garanciát arra, hogy a hazai zsidóság békében élhet itt. Egy gesztust is tettek a német megszállás emlékművével (és a magyar felelősség eltakarásával) megbántott zsidóknak: a nácikkal együttműködő magyar nyilasok és a nácik közös bűnének nevezték a holokausztot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik