Belföld

Bent maradt a buszban a hitelesítő Pecsét, ez okozta az olimpiai bajnok vesztét

Banális hiba miatt 241 szavazatot töröltek a marcali központú Somogy megye 3. számú választókerületének 7. számú szavazókörében, azaz a voksok több mint 33 százalékát érvénytelenítették, írja az Index. 

A választókerületben a Fidesz-KDNP-s Móring József Attila 52,73 százalékos eredménnyel nyert, Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó jobbikosként indult és a második helyen végzett 36.56 százalékkal.

A gond az volt, hogy a szavazókört hitelesítő pecsét szombat este bent maradt egy kisbuszban, ami a választások napján szállította a mozgóurnát. A jegyző pecsétjét dél körül vette észre a buszban ülők egyike, és visszajuttatta azt a marcali szavazókörbe, ahol onnantól kezdve az eredeti pecsét mellett ezt is használták, ez viszont már szabálytalan.

Steinmetz elmondása szerint a 241 érvénytelen szavazat nagy része rá érkezett, és ha nincsenek a törölt szavazatok, 9 szavazattal nyerte volna meg ezt a szavazókört is a városban, így viszont alulmaradt 44 szavazattal. A somogyi 3. számú kerület központja Marcali, a városban összességében a jobbikos jelölt gyűjtötte a legtöbb szavazatot.

A Jobbik megvárja a szombati végleges eredményt, amikor feldolgozzák a külföldről beérkező szavazatokat is, utána viszont a párt megteszi a szükséges jogi lépéseket – mondta Steinmetz az Indexnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik