Belföld

Agyhalottaknak nevezi a baloldaliakat a Mediaworks egyik igazgatója

Pauska Zsolt a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója még mindig kampánylázban ég, pedig már rég kétharmaddal nyertek, már ha a 49,25 százalékot lehet kétharmadnak nevezni. De hát Magyarországon lehet, Pauska Zsoltot viszont még a győzelem sem nyugtatta meg, és Mészáros Lőrinc laphálózatában jelentette meg gondolatait, írja a 444.

A címe: Agyhalottak. 

Itt még lehetne kétségünk, kiről is ír a szerző, de ha beleolvasunk már világossá válik, hogy a baloldaliakat nevezi így Pauska, aki rögtön komoly lendülettel kezdett:

Egyre nyilvánvalóbb a ballib tábor és sajtója tetemes IQ-hátránya a nemzeti oldallal szemben, tükrözi ezt az elmúlt három országgyűlési választás kétharmados eredménye is. Aki részleteiben fel tudja idézni az elmúlt napok eseményeit, egyetérthet ezzel.

Később sem tért le az IQ-vonalról:

A végeredményt tekintve legyinthetnénk is, magunkban hozzá­téve, hál’ Isten, hogy ekkora náluk az IQ-hiány, merthogy így még évtizedekig nem jutnak kormányra, és ez jó.

De a végére hagytuk a szöveg legjobb részét:

Az oktatás, a kulturális és művészeti élet plusz az elektronikus sajtó nagyobbik része ugyanis továbbra is a kezükben van, és ezeken a területeken, ha kell vérrel-­vassal, de a saját normáikat érvényesítik. Az a kérdés, még meddig.

Tény, hogy Pauska új mélységeket mutatott meg azzal, hogy szerinte a magyar oktatás baloldali kézben van, de érdemes megjegyezni azt is, hogy nemrég Lázár János akadt ki azon, hogy a baloldali sajtó milyen stílusban ír a jobboldali szavazókról.

Lázár az egyik jobboldali médiának a választások után azt mondta:

Az országos véleményformáló médiumok, a legnépszerűbb, leglátogatottabb portálok és a legnézettebb televíziók véleményterrort vezettek be az országban. Ennek csúcspontjaként a választás utáni napon nemes egyszerűséggel hülyének nevezték a Fideszre szavazó embereket. Szégyen, hogy a sajtó munkatársai egy magyar állampolgárt a szavazata miatt hülyéznek le.

Ráadásul itt valószínűleg erre az Index véleménycikkre utalt, ami pont arról szól, hogy „a Fideszre szavazó tömegek nem hülyék, és főleg nem alattomos vagy gonosz emberek”.

Ezt a cikket Pauska is megemlíti, a szokásos parasztozás jelzővel illet, ez nyilván annak tudható be, hogy nem olvasta el, csak beszél róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik