Belföld

Háromszor kapták el piásan egy nap alatt – bevágták a rácsok mögé

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, akit egy nap alatt háromszor is ittas vezetésen értek a rendőrök. A vádiratból az derül ki, hogy a férfi április kilencedikén este fél nyolckor kezdte az ámokfutást. Balassagyarmat lakott területén vezette a kocsiját, amikor a helyi rendőrök igazoltatták. Az alkoholszonda kétszeri megfújása után kiderült, hogy ittas. Az általa kifújt levegő ugyanis 1,48 milligramm/liter alkoholt tartalmazott, amely súlyos fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg. A rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

A férfi ahelyett, hogy befejezte volna a vedelést a rendőrségről való távozása után is nyakalni ment. Kora reggel pedig ismét piásan ült a volán mögé. Pechjére ezúttal is lemeszelték a zsaruk. A vádlott által kifújt levegő alkoholtartalma ekkor már 1,73 milligramm/liter volt, amely megközelíti az igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alsó határát.

Egészen hihetetlen, de a kótyagos férfi két órával később már ismét a városban rodeózott. Az alkoholszonda ekkor  1,61 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt mutatott. Kiderült, hogy a vádlott már többször állt már bíróság előtt ittas vezetés miatt, ám eddig mindig megúszta pénzbüntetéssel. Az ügyészség gyorsított eljárásban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben elzárást szabjon ki, továbbá tiltsa el a vezetéstől is.

A Balassagyarmati Járásbíróság, az ügyészi harminc nap elzárásra ítélte, és három évre eltiltotta a vezetéstől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik